aanmelden

De Rozenkrans BuSO

Koning Albert I laan 56
8670 Oostduinkerke

tel. 058 53 20 80 - 058 53 20 82
fax 058 53 20 81
Email: buso.de.rozenkrans@telenet.be


Startschot ' One mile a day'

BUSO DE ROZENKRANS LOOPT ‘ONE MILE A DAY’

Op maandag 7 november om 11u werd het startschot gegeven van ‘One Mile a Day’ .Deze campagne staat onder het meterschap van Tia Hellebaut en wil kinderen en jongeren aanzetten tot een dagelijks kwartiertje beweging in klasverband. De hele school zet zijn schouders onder het project en krijgt hierbij de steun van de firma #Duco uit Veurne.
#https://www.facebook.com/DucoVentilationandSunControl/?fref=ts

Doel is de lange, inactieve blokken op school te doorbreken met een korte, dagdagelijkse bewegingsactiviteit met de volledige klas. De leerkrachten lichamelijke opvoeding stipten verschillende routes uit in de omgeving van de school om elke schooldag één mijl of 1600 meter te wandelen of te lopen.

BuSO De Rozenkrans heeft al jarenlang een nauwe samenwerking met de firma Duco uit Veurne. Duco, Home of Oxygen, werd dan ook onmiddellijk bereid gevonden om voor alle leerlingen een loopshirt te sponsoren en de leerlingen te motiveren met een leuke gadget.

Het project ‘One Mile a Day’ vindt zijn oorsprong in Schotland. Daar blijkt dat de jongeren na de mijl de lesactiviteiten met meer energie en concentratie hervatten. Ook de frisse buitenlucht doet hen veel deugd. Het project heeft een tiental voordelen: de kinderen kunnen hun energie kwijt, het duurt slechts 15 minuten en het zorgt voor een betere fitheid bij de jongeren, enz. Alle info op: www.onemileaday.be

Klik hier voor het themalied

 Klik hier voor meer foto's: