Algemene activiteiten 2022 - 2023

06/10/2022: verbindend apero- en eetmoment voor de dag van de leerkracht

Eind augustus 2022: startdagen voor de leerkrachten

Algemene activiteiten 2021 - 2022

13/05/2022: afscheid van mevrouw Nathalie

Vandaag was het officieel de laatste werkdag van mevrouw Nathalie als TAC van BuSO De Rozenkrans en De Nieuwe poort.

Mevrouw Nathalie gaat verder in de functie van algemeen directeur van ons netwerk Inspirant.

Helemaal weg is ze dus niet. Maar we vonden toch dat we haar afscheid van de school niet zomaar konden passeren. 

Mevrouw Nathalie werd verrast met een kaartjes, bloemen en een bloemstukje van uit de directie, de teams en de leerlingen.

 

Veel succes mevrouw Nathalie en tot ziens binnen Inspirant!

mei 2022: dank je wel Lions Club BO4 Oostende!

Dank je wel Lions Club Oostende BO4 voor alweer een schenking aan onze school: 4 nieuwe picknicktafels!
Met het mooie weer werden die dan ook direct in gebruik genomen door zowel leerlingen als leerkrachten.
Het is weer gezellig en comfortabel vertoeven in onze schooltuin tijdens lessen, vrije tijd en overlegmomenten.

29/04/2022: nocturne

Voor jullie interesse, voor jullie verhalen, voor jullie honger en dorst, voor jullie aankopen in de tuin, voor jullie talrijke aanwezigheid…
DANK U WEL!

We blikken terug op een geslaagde nocturne. Dank je wel aan alle medewerkers voor en achter de schermen.

Wenst u nog meer info of een persoonlijke rondleiding? Neem telefonisch contact op: 058/532080

18/04/2022: klusjesdag in Nieuwpoort en Oostduinkerke

31/03/2022: afscheid van juf Frieda... Op pensioen!

14/02/2022: de leerkrachten strooien liefde rond...

Dank je wel Lions Club BO4!

Lions Club Oostende BO4 maakt het schoolteam van BuSO De Rozenkrans ontzettend blij met een gloednieuwe driewielfiets! De levering van de driewieler werd met een grote, dankbare glimlach onthaald op school. #lionsbo4 #goedthuiszorgwinkel

Nieuwjaarsdrink met de alle leerlingen en leerkrachten

Meter- en peterproject voor de nieuwe leerkrachten

Feest van de Rozenkrans

Gaat door op dinsdag 26/10/2021 

Teammoment 20/10/2021

Activiteiten 1 september: onthaal van de leerlingen

Startdag leerkrachten team OV1 en OV2


Algemene activiteiten 2020-2021

Koekjesverkoop 2020

Ook dit jaar organiseren we een koekjesverkoop.  Kunnen we ook dit jaar op jullie steun rekenen? Dank u wel!Algemene activiteiten  2019-2020

Beach-plogging op 9 maart

Op maandag 9 maart organiseerde de West-Vlaamse politieschool-aspirant-inspecteurs en - hoofdinspecteurs ten voordele van DE PROPERE STRANDLOPERS een beachplogging samen met ov2 fase 1 en een klas uit het BuBaO De Strandloper. Het resultaat na anderhalf uur opruimen was overweldigend!

Na de opruimactie werden onze leerlingen getrakteerd op lekkere pannenkoeken! Bezoek ook eens de website: www.ookdathoorterbij.be waar de politie meer uitleg geeft of de diverse acties en veilingen ten voordele van het goede doel!


Murales

BuSO De Rozenkrans in kleurrijk verzet tegen de vernietiging van de natuur

 

De leerlingen van BuSO De Rozenkrans maakten een groepskunstwerk ter gelegenheid van Broederlijk Delen. Het thema was een oproep van de Guatemalteekse kunstenaar Guillermo Santillana: ‘Maak een muurschilderij als kleurrijk verzet tegen de vernietiging van de natuur’.

Onder leiding van enkele bezielde leerkrachten sloegen leerlingen uit OV1 en OV2 de handen in elkaar. Sommige leerlingen werkten rechtstreeks op het kunstwerk, anderen maakten een tekening in de klas. Hieruit werden dan tekeningen geselecteerd om over te nemen op het kunstwerk.

Inhoudelijk gaat het werk over drie belangrijke elementen: de wereld, een machteloos maar moedig meisje, en hoop. Overal ter wereld zien we vervuiling en vernieling van de natuur. Het meisje staat symbool voor onschuldige, kwetsbare mensen die lijden onder de vernieling van de natuur. Mensen met veel rijkdom, grootgrondbezitters willen steeds meer en houden hierbij geen rekening met de gevolgen voor natuur en mensen. Toch blijft het meisje de aarde moedig op haar hoofd dragen, we geven niet op, we geloven nog steeds in een betere toekomst! Op de gele achtergrond zien we het mooie uit de natuur, en mensen die zich bekommeren om hun medemens en zich inzetten om de vernieling van de natuur tegen te gaan (fietsen, windmolens, lokale groenten en fruit,..). Samen zijn we sterk, we blijven hopen!

Met dit hoopvol kunstwerk won De Rozenkrans de Murales-wedstrijd van Broederlijk Delen. Op 22 maart 2019 huldigde Guillermo het in. Een hele eer  voor de school en de leerlingen. Er was muziek en dans, en alle leerlingen konden hun vragen aan de kunstenaar stellen. Het enthousiasme van de leerlingen, maar vooral ook van Guillermo blijft me bij. Het was hartverwarmend om hen samen in gesprek te zien, mooie ontmoetingen om niet meer te vergeten. Het kunstwerk kreeg intussen een mooie plaats op school. Extra leuk is de replica van de kunstenaar voor zijn thuisland Guatemala!

 

Guillermo stuurde ons deze week een heel aantal foto's toe van de replica in Guatemala. Het wordt een fantastische werk in mozaïek en verf!

Klik op onderstaande foto om meer foto's te zien

 

Originele murales


Oudercontact en Winterbar

Schaatsfestijn!

Traditiegetrouw konden de leerlingen de laatste week voor de kerstvakantie gaan schaatsen te Koksijde! Hieronder een foto van de capriolen van klas 10 en ov2!


Basketbalsportdag 22 november 2019

Vrijdag 22 november konden de leerlingen terug genieten van een gevarieerde sportdag! Dans, hindernissenparcours, trampoline, kubben, knotshockey, enz stonden op het programma. In de namiddag werden basketbaltornooitjes gespeeld en natuurlijk... de prijzen uitgedeeld! 🥍🤸‍♂️⛹️‍♂️🥇🏆

Met een extra dank je wel aan de leerkrachten die vrijwillig aansloten om alle begeleiding mogelijk te maken!😍😍 Wil je veel meer foto's zien? Klik dan op de onderstaande foto!


Halloween 25 oktober 2019

Al twee jaar op rij organiseert BuSO De Rozenkrans een grote tweedehands kledingmarkt ten voordele van activiteiten voor haar leerlingen.
Met de opbrengt worden alle leerlingen  nu getrakteerd op lekkere frietjes, een spectaculaire roofvogelshow en een Halloweenfuif.

 

Op vrijdag 25 oktober mogen alle leerlingen van BuSO De Rozenkrans verkleed in het thema Halloween naar school komen.

 

Na een lekkere aperitief kunnen de leerlingen naar hartenlust smullen van lekkere verse frietjes en frikandellen. Wat leuk om aan te schuiven aan een echt frietkraam!

Een spectaculaire roofvogeldemonstratie maakt de verrassingsnamiddag compleet. De professionele valkeniers van Birds@Work Valkerij Manege laten de leerlingen kennis maken met tien tot twaalf verschillende roofvogels. Een vliegdemonstratie met de supersnelle valk, de acrobatische havik en buizerd, de geruisloze uilen en de imposante arend spreekt zeker tot ieders verbeelding!

Na de roofvogelshow mogen de leerlingen de spanning en opwinding van zich af dansen met een Halloweenfuif.  De herfstvakantie werd alvast feestelijk ingezet! Om meer foto's te zien te krijgen klik op de foto hieronder!


Oudercontact en Rode Neuzencafé op 18 oktober

Welkom op het oudercontact van 18 oktober (van 16u tot 19u). Wachten voor het oudercontact of napraten kan in ons Rode Neuzen café in de feestzaal! Welkom allemaal!

Muzirkus 2019

Donderdag 26 september konden heel wat klassen van opleidingsvorm 1 en fase 1 van opleidingsvorm 2 genieten van het jaarlijkse muziekspektakel Muzirkus in Plopsaland De Panne en dit via de sponsoring van de Rotaryclubs van Nieuwpoort-Westhoek en Koksijde, De Panne en Veurne. Dank je wel voor deze schitterende namiddag!


Algemene activiteiten schooljaar 2018 - 2019

Opening schooljaar

Klasgroepen 2018 -2019