Schooljaar 2022-2023

Algemeen - overkoepelende activiteiten

Fase 1

Fase 2

22/09/2022: bootsea-festival en tiktokwandeling in Oostende

Groepsstages

Schooljaar 2021-2022

10/06/2022: (gekke) groepsfoto van de leerlingenraad OV2

19/05/2022: meeleefdag OV2 - WELKOM op onze school!

Overkoepelende projectweek MOS

Klasfoto's 2021-2022

OV2 fase 1

 

OV2 fase 2

Schooljaar 2020-2021

Promofilmpje!


Golfinitiatie

Op 11 mei kregen de leerlingen van OV2 de kans om een golfinitiatie te volgen. Ze fietsten naar het golfterrein, kregen er uitleg en begeleiding en een uur lang de kans om balletjes te slaan. We sloten af met een hapje en drankje op de parking om daarna via kleine wegen terug naar school te fietsen. Dank je wel Koksijde Golf Ter Hille voor de fantastische ervaring!

Traktaat

De leerlingen ov2 optie textiel en onderhoud kregeneen zak vol lekkers van HR InterWest Veurne. Als dank voor hun inspanningen en flexibiliteit tijdens de wekelijkse groepsstage op donderdag. Alleen maar blije gezichten!!

Escape

Moederdaggeschenk


OV2 fase 1: escape-class-room: allerlei opdrachten oplossen om tot een toverspreuk en code te komen. Dan via hindernisparcours naar de schatkist sluipen om te openen..., wat een super samenwerking! Schitterend gedaan!

Fijne moederdag!! De leerlingen van F1 knutselden in vaardigheidskoffer creatief een leuke kaart !


Pyjamadag op 12 maart 2021!

Ook dit jaar doet fase 1 mee aan #pyjamadag

Thema: dromen, want ook zieke kinderen hebben (toekomst)dromen! #bednet #dromenindeklas

Complimenten dag 1 maart

Les sociale vaardigheden in F1GA: waarom en hoe complimentjes geven en ontvangen.

Ook de leerlingen van F1B waren in de ban van complimentendag! Ze schreven een vol complimenten voor hun klasgenoten.


Dikke truiendag binnen fase 1

Dikke truiendag met fase 1: uitleg over isoleren en daarna een quiz waarbij de juf werd aangekleed met een extra kledingstuk bij elk juist antwoord

Week tegen pesten

De Week tegen pesten met OV2 fase 1. Focus op verbinding en een positieve groepssfeer aan de hand van challenges: negatieve zaken wegprikken, iets positiefs schrijven voor je buur, woorden ophangen die de groepssfeer bevorderen.

Gedichtendag

Ov2 werkte rond gedichtendag met de letters van het thema SAMEN. Het resultaat hangt op in de etalage van de school! Prachtig toch?!!

Textiel & onderhoud

Stage in Interwest: naast onderhoudstaken mogen de leerlingen van Textiel en Onderhoud ook administratieve taken doen namelijk mappen sorteren/ klasseren/ verwijderen van oude documenten en deze vernietigen met de papiersnijmachine! Gevarieerde taken dus!

Complimentendag

Iedere leerling kreeg van #Interwest een complimentenkaartje en een doosje met lekkere pralines! Super dank je wel!!Vaardigheidskoffer creatief

Tijdens de lessen vaardigheidskoffer creatief maakten de lln van F1B1 verschillende leuke werkjes bij mevr. Isabelle! In september waren ze creatief met de eerste letter van hun naam terwijl ze in de maand oktober werkten rond een herfstboom!

Halloween

Halloween met F2GA: kiwimonsters, bananenspookjes, appelmummies en pompoenmandarijntjes!


Groepsstage ' textiel & onderhoud'

Groepsstage in Interwest: De leerlingen deden tijdens de groepsstage verschillende opdrachten. Naast het onderhouden van gemeubelde lokalen konden ze bv. ook auto's wassen, ramen zemen en gisteren 29.10 zelfs "halloweensoep" verdelen! De leerlingen deed dit SUPER!


Tuinactiviteiten binnen F1A

Gezondheidsweek

In het kader van de jaarlijkse gezondheidsweek was er op 27 oktober voor OV2 fase 2 een projectdag. met als thema: verslavingen.
Trots op onze leerlingen die de workshops heel zelfstandig en enthousiast hebben gevolgd!

 

Koken van een Halloweenmenu

 

Een Halloweenmenu door F2GC: mummieworstjes, duivelsogen, skullpizza en monstervingers.


Herfst

 

De leerlingen van OV2 fase 1 maakten in de creales hun eigen herfstbloemstuk. Mooi gedaan!

Werelddierendag

 

Naar aanleiding van werelddierendag op 4 oktober maakten de leerlingen van OV2 fase 1 een strandwandeling met de honden van mevr. Lies: Ricard en Milo.

Terug naar school! Welkom!


schooljaar 2019-2020


Creatief met sokken!

Nee, tegen pesten!

Ook OV2 fase 1 zegt NEEN tegen PESTEN!

Vrijdagnamiddag 21/02/2020 stond helemaal in het teken van bewustwording rond gewenst en ongewenst gedrag. Aan de hand van werkdocumenten, filmpjes en getuigenissen.


Talentenjacht in Footstep!

Het maatwerkbedrijf Footstep te Brugge organiseerde een talentenjacht op donderdag 20/02/2020. Omdat we het erg belangrijk vinden dat onze leerlingen kennis maken met het volledige aanbod binnen maatwerkbedrijven tekenden we in met onze oudste leerlingen van OV2 fase 2.

Het werd een erg leerrijke ervaring waarbij de jongeren actief deelnamen aan vooraf gekozen workshops: clean, horeca keuken, paint, groen, enz.

Dank je wel Footstep voor de kans en het fantastische onthaal. Dank je wel leerkrachten voor de begeleiding. Dank je wel leerlingen om jullie zo open op te stellen en zo goed mee te werken, trots op jullie!

F2A leert tapen in Interwest

F2A gaat op donderdagvoormiddag  samen met mevr. Severine op groepsstage naar Interwest Veurne. Daar leren de leerlingen omgaan met allerlei materialen en dit ter voorbereiding van komende stages in F2B of F2C  .  Hier leren de leerlingen omgaan met een taper!

Schoudertas in textiel en onderhoud

In textiel en onderhoud maakten de meiden samen met mevr. Isabelle een heel praktische en mooie schoudertas!👜👜


Groepsstage in F2 optie groen

Meester Hedwig en de leerlingen van ov2 fase2 optie groen gaan wekelijks en dit op donderdag op groepsstage naar Aquabotanica te Veurne. Ook op dinsdag hebben ze een halve dag les op verplaatsing en dit in Koksijde en omstreken.

Trots op onze jongeren die al heel wat 'groene' vaardigheden in de vingers hebben! Dank je wel aan #aquabotanica, gemeente Koksijde, gemeenteschool Koksijde en Sint-Bernarduscollege voor de kansen die onze jongeren krijgen!


Safer Internetday

Sociale media hebben een grote impact op ons dagelijks leven. Dus moeten we er op een goede manier mee leren omgaan. Daarom organiseerden we naar aanleiding van Safer Internet Day op dinsdag 11/02/2020 een projectvoormiddag op school voor de leerlingen van OV2 fase 2.

Groepsstage binnen fase 2

Wekelijks gaan de leerlingen van fase 2 (optie atelier) samen met mevr. Natacha op groepsstage naar het maatwerkbedrijf  De Oesterbank vzw te Oostende en dit om hun competenties en arbeidsattitudes te trainen op de werkvloer!

Dank je wel Oesterbank voor deze mooie kansen!


Koken in fase 2A

Koken in F2A: steak tartaar met aardappelchips of boem patat. Trots op het lekkere resultaat! 😋👍


Motorische oefeningen

In het vak motorische vaardigheden maakten de leerlingen bij mevr. Miet kleurrijke vouwdoosjes met daaraan gekoppeld natuurlijk enkele leuke opdrachten!

Ov2 fase 1b maakte in de les snijtechnieken een gezonde fruitsalade!Creativiteit

Fase 1 B stelt met trots hun creatieve werkjes voor! De schitterende kerstkrans hangt momenteel op aan het secretariaat van de school!


De Rozenkrans kleurt rood!

29 november: #generationstronger

Ov2 kleurt rood!


Rode Neuzentour!

Op 5 november kwam de 🔴 Rode Neuzen scholentour langs.

Acteur en presentator Vincenzo De Jonghe kwam wat beklijvende informatie geven over dit thema!

Klik op de foto om het kort filmpje te zien van Vincenzo!!


Leerlingen gingen de uitdaging aan!

Resultaten: Fata Morgana!

Fase 1B ging de uitdaging aan en kwam met een leuk rapnummer als resultaat!

Beter samenwerken dan elkaar pesten!

Onze 'coole' leerlingenbegeleiders Stijn en Bram gaven alle groepen uit opleidingsvorm 2 een opdracht om die SAMEN met alle klasgenoten tot een goed einde te brengen. Als samenwerkende klasgroep konden ze een ster verdienen.

De opdracht werd éénmalig gegeven in ons sappig Westvlaams taaltje en kadert in een thema 'Beter samenwerken dan elkaar pesten!


Groepsstage

Iedere week op donderdag trekt mevr. Isabelle met haar klasgroep textiel & onderhoud op groepsstage naar Interwest. Tal van taken staan hen daar op te wachten als bv.onderhouden van gemeubelde lokalen als de refter (afwassen tafels-stoelen, frigo uitwassen), kleedkamers heren en dames, houtafdeling, burelen flex-productie, zemen van ramen, afwassen van deuren... Een fijne gemotiveerde bende jongeren!

Leerlingenraad ov2

We stellen u voor: de leerlingenraad voor het schooljaar 2019-2020! Proficiat allemaal! Jullie zijn nu de verkozen stem en vertegenwoordiger van jullie klas tijdens de vergaderingen van de leerlingenraad!


Week van de mentale gezondheid

Tijdens de gezondheidsweek met als thema: "Werken aan een mentale gezondheid" werkten Ov2 fase 1 via verschillende workshops! Diverse workshops kwamen aan bod als o.a. Yoga, ontspanning via het kleuren van mandala's, maken van gezonde fruitbrochettes, enz. Dank ook aan de vrijwillige mensen die het mogelijk maakten om onze leerlingen te laten kennismaken met een rugmassage en relaxerende voetmassage!


EHBO workshop

Maandagnamiddag 30 september volgden de leerlingen van ov2 een EHBO-cursus. Ze leerden o.a. reanimeren, de veiligheidshouding, EHBO bij stikken enz. Een leerrijke namiddag dankzij de lesgeefster Nathalie Jacob! Van harte dank!

Klik hier om meer foto's te zien!


Functioneel rekenen in Fase 1B

Functioneel rekenen in F1B bij mevr. Cindy:

-boodschappenlijst opstellen, hoeveelheden berekenen

-prijs berekenen

-winkelen om benodigheden, betalen..

-klaarmaken van de smoothie en natuurlijk....proeven!

Klik op de foto om meer foto's te zien!


Klasfoto's 2019-2020

Opleidingsvorm 2: fase 2

Opleidingsvorm 2: fase 1


Fotoshoot

Het nieuwe schooljaar startte met een fotoshoot binnen fase 2!


Startreceptie

De leerlingen van opleidingsvorm 2 werden op 2 september onthaald in de schooltuin voor een gezellige startreceptie in hun sfeercafé!


Activiteiten OV2 schooljaar 2018 - 2019