schooljaar 2019-2020

Samen tegen Corona


Creatief met sokken!

Nee, tegen pesten!

Ook OV2 fase 1 zegt NEEN tegen PESTEN!

Vrijdagnamiddag 21/02/2020 stond helemaal in het teken van bewustwording rond gewenst en ongewenst gedrag. Aan de hand van werkdocumenten, filmpjes en getuigenissen.


Talentenjacht in Footstep!

Het maatwerkbedrijf Footstep te Brugge organiseerde een talentenjacht op donderdag 20/02/2020. Omdat we het erg belangrijk vinden dat onze leerlingen kennis maken met het volledige aanbod binnen maatwerkbedrijven tekenden we in met onze oudste leerlingen van OV2 fase 2.

Het werd een erg leerrijke ervaring waarbij de jongeren actief deelnamen aan vooraf gekozen workshops: clean, horeca keuken, paint, groen, enz.

Dank je wel Footstep voor de kans en het fantastische onthaal. Dank je wel leerkrachten voor de begeleiding. Dank je wel leerlingen om jullie zo open op te stellen en zo goed mee te werken, trots op jullie!

F2A leert tapen in Interwest

F2A gaat op donderdagvoormiddag  samen met mevr. Severine op groepsstage naar Interwest Veurne. Daar leren de leerlingen omgaan met allerlei materialen en dit ter voorbereiding van komende stages in F2B of F2C  .  Hier leren de leerlingen omgaan met een taper!

Schoudertas in textiel en onderhoud

In textiel en onderhoud maakten de meiden samen met mevr. Isabelle een heel praktische en mooie schoudertas!👜👜


Groepsstage in F2 optie groen

Meester Hedwig en de leerlingen van ov2 fase2 optie groen gaan wekelijks en dit op donderdag op groepsstage naar Aquabotanica te Veurne. Ook op dinsdag hebben ze een halve dag les op verplaatsing en dit in Koksijde en omstreken.

Trots op onze jongeren die al heel wat 'groene' vaardigheden in de vingers hebben! Dank je wel aan #aquabotanica, gemeente Koksijde, gemeenteschool Koksijde en Sint-Bernarduscollege voor de kansen die onze jongeren krijgen!


Safer Internetday

Sociale media hebben een grote impact op ons dagelijks leven. Dus moeten we er op een goede manier mee leren omgaan. Daarom organiseerden we naar aanleiding van Safer Internet Day op dinsdag 11/02/2020 een projectvoormiddag op school voor de leerlingen van OV2 fase 2.

Groepsstage binnen fase 2

Wekelijks gaan de leerlingen van fase 2 (optie atelier) samen met mevr. Natacha op groepsstage naar het maatwerkbedrijf  De Oesterbank vzw te Oostende en dit om hun competenties en arbeidsattitudes te trainen op de werkvloer!

Dank je wel Oesterbank voor deze mooie kansen!


Koken in fase 2A

Koken in F2A: steak tartaar met aardappelchips of boem patat. Trots op het lekkere resultaat! 😋👍


Motorische oefeningen

In het vak motorische vaardigheden maakten de leerlingen bij mevr. Miet kleurrijke vouwdoosjes met daaraan gekoppeld natuurlijk enkele leuke opdrachten!

Ov2 fase 1b maakte in de les snijtechnieken een gezonde fruitsalade!Creativiteit

Fase 1 B stelt met trots hun creatieve werkjes voor! De schitterende kerstkrans hangt momenteel op aan het secretariaat van de school!


De Rozenkrans kleurt rood!

29 november: #generationstronger

Ov2 kleurt rood!


Rode Neuzentour!

Op 5 november kwam de 🔴 Rode Neuzen scholentour langs.

Acteur en presentator Vincenzo De Jonghe kwam wat beklijvende informatie geven over dit thema!

Klik op de foto om het kort filmpje te zien van Vincenzo!!


Leerlingen gingen de uitdaging aan!

Resultaten: Fata Morgana!

Fase 1B ging de uitdaging aan en kwam met een leuk rapnummer als resultaat!

Beter samenwerken dan elkaar pesten!

Onze 'coole' leerlingenbegeleiders Stijn en Bram gaven alle groepen uit opleidingsvorm 2 een opdracht om die SAMEN met alle klasgenoten tot een goed einde te brengen. Als samenwerkende klasgroep konden ze een ster verdienen.

De opdracht werd éénmalig gegeven in ons sappig Westvlaams taaltje en kadert in een thema 'Beter samenwerken dan elkaar pesten!


Groepsstage

Iedere week op donderdag trekt mevr. Isabelle met haar klasgroep textiel & onderhoud op groepsstage naar Interwest. Tal van taken staan hen daar op te wachten als bv.onderhouden van gemeubelde lokalen als de refter (afwassen tafels-stoelen, frigo uitwassen), kleedkamers heren en dames, houtafdeling, burelen flex-productie, zemen van ramen, afwassen van deuren... Een fijne gemotiveerde bende jongeren!

Leerlingenraad ov2

We stellen u voor: de leerlingenraad voor het schooljaar 2019-2020! Proficiat allemaal! Jullie zijn nu de verkozen stem en vertegenwoordiger van jullie klas tijdens de vergaderingen van de leerlingenraad!


Week van de mentale gezondheid

Tijdens de gezondheidsweek met als thema: "Werken aan een mentale gezondheid" werkten Ov2 fase 1 via verschillende workshops! Diverse workshops kwamen aan bod als o.a. Yoga, ontspanning via het kleuren van mandala's, maken van gezonde fruitbrochettes, enz. Dank ook aan de vrijwillige mensen die het mogelijk maakten om onze leerlingen te laten kennismaken met een rugmassage en relaxerende voetmassage!


EHBO workshop

Maandagnamiddag 30 september volgden de leerlingen van ov2 een EHBO-cursus. Ze leerden o.a. reanimeren, de veiligheidshouding, EHBO bij stikken enz. Een leerrijke namiddag dankzij de lesgeefster Nathalie Jacob! Van harte dank!

Klik hier om meer foto's te zien!


Functioneel rekenen in Fase 1B

Functioneel rekenen in F1B bij mevr. Cindy:

-boodschappenlijst opstellen, hoeveelheden berekenen

-prijs berekenen

-winkelen om benodigheden, betalen..

-klaarmaken van de smoothie en natuurlijk....proeven!

Klik op de foto om meer foto's te zien!


Klasfoto's 2019-2020

Opleidingsvorm 2: fase 2

Opleidingsvorm 2: fase 1


Fotoshoot

Het nieuwe schooljaar startte met een fotoshoot binnen fase 2!


Startreceptie

De leerlingen van opleidingsvorm 2 werden op 2 september onthaald in de schooltuin voor een gezellige startreceptie in hun sfeercafé!


Activiteiten OV2 schooljaar 2018 - 2019