schooljaar 2019-2020


Creativiteit

Fase 1 B stelt met trots hun creatieve werkjes voor! De schitterende kerstkrans hangt momenteel op aan het secretariaat van de school!


De Rozenkrans kleurt rood!

29 november: #generationstronger

Ov2 kleurt rood!


Rode Neuzentour!

Op 5 november kwam de 🔴 Rode Neuzen scholentour langs.

Acteur en presentator Vincenzo De Jonghe kwam wat beklijvende informatie geven over dit thema!

Klik op de foto om het kort filmpje te zien van Vincenzo!!


Leerlingen gingen de uitdaging aan!

Resultaten: Fata Morgana!

Fase 1B ging de uitdaging aan en kwam met een leuk rapnummer als resultaat!

Beter samenwerken dan elkaar pesten!

Onze 'coole' leerlingenbegeleiders Stijn en Bram gaven alle groepen uit opleidingsvorm 2 een opdracht om die SAMEN met alle klasgenoten tot een goed einde te brengen. Als samenwerkende klasgroep konden ze een ster verdienen.

De opdracht werd éénmalig gegeven in ons sappig Westvlaams taaltje en kadert in een thema 'Beter samenwerken dan elkaar pesten!


Groepsstage

Iedere week op donderdag trekt mevr. Isabelle met haar klasgroep textiel & onderhoud op groepsstage naar Interwest. Tal van taken staan hen daar op te wachten als bv.onderhouden van gemeubelde lokalen als de refter (afwassen tafels-stoelen, frigo uitwassen), kleedkamers heren en dames, houtafdeling, burelen flex-productie, zemen van ramen, afwassen van deuren... Een fijne gemotiveerde bende jongeren!

Leerlingenraad ov2

We stellen u voor: de leerlingenraad voor het schooljaar 2019-2020! Proficiat allemaal! Jullie zijn nu de verkozen stem en vertegenwoordiger van jullie klas tijdens de vergaderingen van de leerlingenraad!


Week van de mentale gezondheid

Tijdens de gezondheidsweek met als thema: "Werken aan een mentale gezondheid" werkten Ov2 fase 1 via verschillende workshops! Diverse workshops kwamen aan bod als o.a. Yoga, ontspanning via het kleuren van mandala's, maken van gezonde fruitbrochettes, enz. Dank ook aan de vrijwillige mensen die het mogelijk maakten om onze leerlingen te laten kennismaken met een rugmassage en relaxerende voetmassage!


EHBO workshop

Maandagnamiddag 30 september volgden de leerlingen van ov2 een EHBO-cursus. Ze leerden o.a. reanimeren, de veiligheidshouding, EHBO bij stikken enz. Een leerrijke namiddag dankzij de lesgeefster Nathalie Jacob! Van harte dank!

Klik hier om meer foto's te zien!


Functioneel rekenen in Fase 1B

Functioneel rekenen in F1B bij mevr. Cindy:

-boodschappenlijst opstellen, hoeveelheden berekenen

-prijs berekenen

-winkelen om benodigheden, betalen..

-klaarmaken van de smoothie en natuurlijk....proeven!

Klik op de foto om meer foto's te zien!


Klasfoto's 2019-2020

Opleidingsvorm 2: fase 2

Opleidingsvorm 2: fase 1


Fotoshoot

Het nieuwe schooljaar startte met een fotoshoot binnen fase 2!


Startreceptie

De leerlingen van opleidingsvorm 2 werden op 2 september onthaald in de schooltuin voor een gezellige startreceptie in hun sfeercafé!


Activiteiten OV2 schooljaar 2018 - 2019