WELKOM

Vrij Buitengewoon Secundair Onderwijs

 

Jong, dynamisch, open voor vernieuwing ...

Kwaliteitsonderwijs voor jongeren van 13 tot 21 jaar...

 

Aanbod:

Opleidingsvorm 1 Type 2

Opleidingsvorm 1 Type 9

Opleidingsvorm 2 Type 2

Opleidingsvorm 2 Type 9

 

directie Dhr. Lieven Beheydt

 

In de kijker


Schoolomgeving

OV1: Welkom in De Rozenkrans!

Ov2: Welkom in de Rozenkrans!


Mobiliteitsplan


Mobiliteitsplan werken De Lijn op Albert I-laan Oostduinkerke

 

Op 4 januari ’21 zal De Lijn starten met werken aan de tramsporen op de Albert I-laan, hierdoor zullen er zich ernstige mobiliteitsproblemen voordoen in Oostduinkerke-bad, de geplande uitvoeringstermijn van de werken eindigt op 30 juni ’21. Tijdens deze periode zal de Albert I-laan hermetisch afgesloten worden voor alle verkeer vanaf het Ijslandplein (ter hoogte van het punt waar de tram zijn eigen bedding verlaat) tot aan het Europaplein, en dit voor alle verkeer (incl. fietsers).

Vast staat wel dat er geen pasklare oplossing is voor wat toegang en parkeergelegenheid betreft tijdens de werken.

Hieronder proberen wij te beschrijven welke impact dit op u kan hebben als leerling en ouder…..

 

Tramverbinding

De tram blijft rijden tijdens de werken en de halte ‘Oostduinkerke-bad’ blijft in gebruik, de plaats van de tramhalte kan gedurende de werken wel aangepast worden.

Busverbinding

Info dienstregeling De Lijn buslijn 69
Buslijn 69 zal tijdens de werken in Oostduinkerke-Bad de omleiding volgen via de Nieuwpoortsteenweg. Volgende haltes zullen ze tijdens de werken dus niet bedienen:

·        Sunparks Kinderlaan

·        Louisweg

·        Spreeuwenberg

·        Groenendijk-Bad (de tramhalte bedient De Lijn hier wel)

·        Duinpark

·        Oostduinkerke-Bad (de tramhalte bedient De Lijn hier wel)

·        Halfwege

·        Witte Burg

·        Oostduinkerke-Dorp

Ø  Om De Rozenkrans te bereiken komende vanuit richting Koksijde kan men met de bus tot aan halte ‘ster de zee’ en daar overstappen op de tram tot in Oostduinkerke-bad

Ø  Om De Rozenkrans te bereiken vanuit richting Nieuwpoort kan men met de bus tot aan de halte ‘vismijn’ in Nieuwpoort en daar overstappen op de tram tot in Oostduinkerke-bad

Er kunnen door de werken eveneens wijzigingen zijn aan de dienstregeling, daarom is het best om deze tijdig na te kijken.

 

 

Bereikbaarheid – omleiding plaatselijk verkeer

De openbare parkings zoals op het Ijslandplein en het Europaplein blijven tijdens de werken bereikbaar. Het Ijslandplein is te bereiken vanaf de N34 Koninklijke Baan uit de richting van Koksijde-Bad. Het Europaplein is te bereiken via de N34 Albert I laan uit de richting van Nieuwpoort.

We vermoeden dat de beschikbare parkeerplaatsen op beide parkings eerder beperkt zullen zijn omdat ook alle buurbewoners op deze parking terecht moeten.

Voor voetgangers en fietsers is De Strandloper/De Rozenkrans bereikbaar via de Jacquetlaan. Alsook blijven in eerste fase van de werken de voetpaden aan de voorzijde in gebruik voor voetgangers. Er zullen op de Albert I-laan variabele oversteekplaatsen voorzien worden voor voetgangers maar deze kunnen gedurende de werken wijzigen van plaats.

In de eerste fase van de werken kunnen fietsers komende vanuit Nieuwpoort over de Zeedijk fietsen vanaf het Europaplein, fietsers komende vanuit de richting Koksijde zullen in eerste instantie nog tot aan de private weg naar onze privé parking kunnen fietsen, in volgende fase via de Zandzeggelaan en Zeedijk.

Zodra de fase van het uitbreken en heraanleg van de voetpaden start is onze voorziening enkel nog via de Jacquetlaan bereikbaar voor voetgangers en fietsers.